Λίγα λόγια δια το βιβλίον τούτον

ΜΙΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΗΝ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΑΣ
Το 1957 ο Χόρχε Λούις Μπόρχες κυκλοφορή το Εγχειρίδιο Φανταστικής Ζωολογίας (Manual de Zoologia Fantastica) ενώ το 1967 επανεκδίδετω με τον τίτλον Το βιβλίο των Φανταστικών Όντων (El libro de los seres imaginarios) [πηγή] σαν μίαν καταγραφήν των γνωστοτέρων φανταστικών όντων από την μυθολογίαν, την θεολογίαν κε την λαϊκην κουλτουραν κάθε λαού του πλανήτη. 

 51 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Εμπνευσμένοι από τον τίτλον του βιβλίου (αλλά κε την προσπάθεια καταγραφής του Μπόρχες) αρχίζομεν τον Νοέμβριο του 2008 μέσα από το ιστολόγιον μας Ο Dr. Φλάντζας Συμβουλεύη μιαν καταγραφήν των βασικοτέρων γνωστών κε ιστορικών Ελληνικών ιστολογίων με τίτλον Το Βιβλίο Των Ιστολογικών Όντων. Κάθε ανάρτηση περιείχε το όνομα του Ιστολογικού Όντος (όπως παρουσιάζεται στο διαδύκτιον), μιαν εικόναν του Όντος (σύμφωνα με περιγραφές του Ασυνειδήτου μας) κε ένα σχετικόν κείμενον της ιστορίας του.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ 
Αν κε δεν έχω τελειώση ακόμα την καταγραφήν, πρέπη να σας πώ οτί η επιλογή γίνεται με καθαρά αυστηρά κριτήρια όπως πόσο διαδεδομένο είναι, πόσα χρόνια υπάρχη ή πόσο δημοφιλές γίνεται μέσα στην μπλογκόσφαιραν. Ακόμα κε αν κάποια από αυτά έχουνε κλείση ή σταματίση αυτή τη στιγμήν, αυτό δεν σημαίνη οτί δεν άφησαν το στίγμαν τους. Δια εκείνα δε που συνεχίζουν ή που γεννιούνται τώρα (κάποια θα μείνουν κε ιστορικά) είναι πάρα πολύ πιθανόν να συμπεριληφθούν εις αυτό το λεύκωμα.


ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑΣ ΤΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
Το κυριότερον να έχετε χιούμορ. Να δέχεσθε την σάτιραν, την κριτικήν ή το πείραγμαν. Δεν είναι πρόθεσις μου να βγάλω τα άπλυτα των ιστολόγων στην φόραν, ούτε θα βρείτε μέσα εδώ πληροφορίες που οι ίδιοι δεν έχουν δηλώση. Το παρόν βιβλίον παραμένη πάνω από όλα μιαν καλλιτεχνικήν προσέγγισιν των ιστολογίων κε ουχί κάτι το οποίο η Διώξις Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πχ  θα μπορούσε να βγάλη ένα πόρισμαν δια το ποιόν των ιστολόγων. (Παρόλλα αυτά πολύ ευχαρίσθως ας τα διαβάση).  Ας έχουνε δε υπόψιν τους οι αναγνώσθε πώς ο συγγραφέας τους είναι λογικό ως άνθρωπός να έχη τις δικές του συμπάθειες ή αντιπάθειες σχετικά με τα ιστολόγιαν που αναφέρη άρα αν ψάχνουν κάποια κοινή αντικειμενικότητα σε αυτά που διαβάζουν να τους θυμήσω οτί δεν διαβάζουν μια εγκυκλοπαίδεια δια τα μπλόγκζ αλλά (πάλι) μια καλλιτεχνικήν προσέγγισιν του συγγραφέως. 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
Ελπίζω να διασκεδάσετε, να μην θιχτείτε κε να μην με πάρετε πολύ στα σοβαρά. "Η ζωή είναι πολύ μικρή δια τσακωμούς κε λύπες, φίλε μου" όπως άλλωσθε είχανε δηλώση κε οι Beatles. (Βέβαια κατά το τέλος της καριέρας τους γίνανε κώλος μεταξύ τους, αλλά οτί το είπανε αυτό, ναί το είπανε). Παραμένη από μόνην της μια καλήν ρίσιν.

Dr.Φλάντζας.